MINISERIES. "Our Song" [Samenwerking met Manicuras y Belleza]

oursong01

Een jaar geleden bracht ik op dit blog, toen die nog in het Engels was en ik geloof zelfs voor de naamsverandering, het eerste del van een miniserie over de videoclip "Our Song" van Taylor Swift. Vandaag breng ik jullie eindelijk het tweede deel en in dit geval gaat het om een samenwerking.

De samenwerking vandaag is met een hele speciale vriendin van mij. We studeerden samen op de universiteit van Alicante en daarna vonden we elkaar terug in deze blog-wereld. Haar blog Manicuras y Belleza, deze is wel in het Spaans, maar dat hoeft jullie natuurlijk niet te beletten een kijkje te nemen. In deze samenwerking heeft zij een manicure gerecreëerd van de videoclip en ik heb een look gemaakt die geïnspireerd is hierop.
De look die ik gerecreëerd heb is de look die Taylor Swift opheeft wanneer ze buiten op de patio zit in haar blauwe jurk. De look die ik vandaag voor jullie breng is eerder een geïnspireerde look dan een exacte recreatie.
De look heeft een frosty touch. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk low-budget producten te gebruiken zodat deze look toegankelijk is voor iedereen.

oursong06

Gebruikte producten:
Ogen:
> Benefit Stay don’t Stray (10)
> Illamasqua Liquid Metal – Phenomena (3)
> Bourjois eyeshadow – 25 (2)
> Kiko eyeshadow – 112 (4) y 165 (5)
> Urban Decay Naked2 palet– Foxy y Tease (1)
> Essence Pigment – 10 Fairy dust (17)
> Mac Powerpoint eye pencil – Engraved (12)
> Eyeko Liquid Metal eyeliner – Black Onyx (13)
> Maybelline The Rocket Volum’ Express - Black waterproof (14)
> Kiko Mascara Top coat Incurvante (15)

Gezicht: > Lioele The Tripe Solution BB Cream (6)
> Bourjour Happy Light Concealer – 21 Ivoire (7)
> Accessorize Merged Baked Blusher – 6 Scandal (9)
> Me Me Me Beat the Blues – Moonbeam (10)
Lippen:
> Rimmel Lasting Finish by Kate – 06 (16)
> Catrice Lip Appeal – 050 Naturally Pink (8)

We beginnen met een primer zodat de oogschaduw langer blijven zitten en om plooien te vermijden. De primer die ik vandaag gebruikte is de Stray don't stray van Benefit. Als basis gebruik ik een zilveren oogschaduw in crème over het hele ooglid, de oogschaduw die ik gebruikt heb is de Liquid cream Phenomena van Illamasqua. Het is een zeer gepigmenteerd oogschaduw maar volgens reviews die ik gelezen heb is het noodzakelijk een andere oogschaduw over te gebruiken om te vermijden dat die gaat creasen.

De oogschaduw die ik hier voorgebruik is nummer 25 van Bourjois, het is een zilveren oogschaduw met een beetje glitter, en deze breng ik aan vanaf het binnenste van mijn ooghoek tot ongeveer de helft van mijn ooglid. Op het buitenste gedeelte van het ooglid en in de crease breng en licht blauw-groene oogschaduw 112 van Kiko aan, het is belangrijk om de schaduw goed te blenden in de crease.

Na deze stap, bren ik het liefst mijn eyeliner aan, zodat ik deze in de volgende stap kan gebruiken als richtpunt waar ik de crease nog wil verder benadrukken. De liquid eyeliner die ik heb gebruikt is de Liquid metal eyeliner  van Eyeko, deze heeft de vorm van een stift waardoor het de applicatie vergemakkelijkt. Bij deze look heb ik een relatief grote wing gecreëerd, in de video draagt Taylor Swift een iets natuurlijkere wing. De keuze is dus aan jou om te kijken waar je je goed bij voelt.
En eens ik de eyeliner voltooid heb, neem ik de donker blauwe oogschaduw nummer 165 van Kiko om het buitenste gedeeld van het ooglid en crease te accenturen. Mocht er oogschaduw terecht komen op de eyeliner, kan je deze snel even bijwerken.
Als overgang, om de eventueel scherpe randje weg te werken heb ik lichtjes UD's Tease aangebracht en UD 's Foxy om als highlight on de wenkbrauw.

In het gedeelte onder de onderste wimpers heb ik aan de binnen kant ook de Illasmaqua oogschaduw aangebracht als basis, daar boven op heb ik een pigment van Essence gebruikt namelijk Fairy Star Dust om look dat tikkeltje licht te geven. Voor de rest van de onderste wimpers heb ik de licht blauw-groene oogschaduw van Kiko gebruikt.
Als laatste stap gebruik ik het Mac powerpoint pencil in de kleur Engraved om de onderste en bovenste waterlijn te markeren en breng ik mascara aan.

oursong03

Next... het gezicht. Als foundation gebruikt ik The Triple solution BBCream van Lioele, het is de eerste keer dat ik deze BB cream gebruik dus heb je mijn mening over dit product nog te goed. Ik breng de BBcream aan met een spons, type Beauty Blender, dit werd mij aan bevolen vanwege mij droge huid. Met de restjes van de BBcream die zich nog op de spons bevinden, dep ik ook even over mijn lippen om zo de kleur van mijn lippen te camoufleren.

Eventuele imperfecties werken we weg met een concealer, vandaag heb ik de Bourjois Happy Light concealer gebruikt. En op de wangen heb ik de blush Scandal van Accessorize en op het bovenste gedeelte de Moonbeam concealer van MeMeMe. Ik weet niet of deze tweede merken in België of in Nederland beschikbaar zijn.

De look van vandaag sluiten we af met de lippen. Op het binnenste gedeelte heb ik Rimmel by Kate 06 aangebracht en hierover en op de rest van mijn lippen Naturally Pink lipgloss van Catrice. Op de foto’s is het niet echt zichtbaar maar die creëert een gradiënt effect.

En voilà, de look is af!

oursong04

Hopelijk vonden jullie dit een leuke look! Comments en suggesties zijn natuurlijk welkom!katerina2Bedankt voor jullie reacties! Alle voorgaande reacties werden beantwoord!
Mijn naam is Katerina; belg, boekhouder, Baha'í. Make-up is mijn passie, ik vind het zalig om het leven op te vrolijken met kleuren.
Je kan mij ook vinden op sociale media Instagram | Twitter

2 opmerkingen: